martes, 3 de marzo de 2015

El far de les "smart cities"

Aquest cap de setmana mentre esmorzava fent una ullada al diari, vaig llegir aquesta noticia:


L'endemà vaig fer una búsueda ràpida per internet i la ‘ciutat intel·ligent’ s’explica a les escoles a petita escala. El programa “Smart Education” vol apropar el concepte smart i la innovació als alumnes amb activitats i tallers. Durant aquest curs escolar es posarà en pràctica en 5 centres de la ciutat de Barcelona.


Pel que fa a l’ESO, està previst que el pròxim curs comencin les proves pilot dels programes pensats per a alumnes de segon i quart de Secundària. Aquests van des del desenvolupament d’intel·ligència aplicada –com pot ser el cas dels horts amb sensors–, a sessions en les quals s’expliquin les possibilitats del Big Data o el desenvolupament d’aplicacions de control, entres altres. “També treballem per fomentar vocacions tecnològiques per mitjà de la robòtica o la impressió 3D.
El responsable d’Innovació de l’Institut Municipal d’Informàtica destaca la importància de descobrir el talent i formar professionals per a la nova indústria intel·ligent. “Cal despertar les vocacions científiques i tecnològiques i potenciar noves professions, com la d’especialista en dades”.


Deixo adherit la web de La Vanguardia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario