miércoles, 18 de marzo de 2015

Engage








El projecte ENGAGE segueix una de les prioritats de la Comissió Europea, concretament la de promoure una recerca i una innovació més responsable (IIR).

ENGAGE pretén capacitar a les generacions futures per participar en la ciència i així canviar la forma en què aquesta s'ensenya.
Normalment, l'alumnat es crea una imatge de la ciència com un conjunt de continguts. En canvi, per ENGAGE la IIR té a veure amb àrees de coneixement científic controvertides, en les quals els valors i els arguments són tan importants com els fets. Promoure aquest canvi és un repte molt difícil.

ENGAGE adopta una metodologia basada en la indagació, que permet que els estudiants s'expressin i els atorga la responsabilitat de prendre decisions informades.

Els objectius són:

Ajudar al professorat a conèixer temes científics d'actualitat i treballar les seves possibles aplicacions amb els estudiants.
Desenvolupar les creences, coneixements i pràctiques a l'aula per la IIR.
Proporcionar als estudiants una base sòlida per involucrar-se en qüestions científiques que es trobaran al llarg de la seva vida.

La comunitat virtual de professors es formarà al voltant de:

  • ·         Materials educatius sobre ciència d'actualitat i materials educatius en obert.
  • ·         Formació virtual per aprendre a partir de necessitats concretes.
  • ·         Convenis de col·laboració per dur a terme projectes entre escoles i científics.


Per maximitzar el rendiment dels estudiants, ENGAGE es basa en:

  • ·         Metodologies d'ensenyament recolzades per estudis acadèmics.
  • ·         Indagació guiada.
  • ·         Ensenyament explícit d'habilitats.


Les propostes de desenvolupament professional i personal docent i el desenvolupament del currículum de ENGAGE van més enllà dels cursos de formació.
La seva estratègia en tres etapes acompanyarà als docents en la realització de la seva pròpia indagació per convertir-se així en experts en IIR:

  • ·         Adopta, perquè combina materials educatius apropiats, comunitat virtual, cursos en línia i tallers per guiar als docents i conèixer les seves opinions.
  • ·         Adapta, perquè ofereix exemples, explicacions, anècdotes i activitats per ajudar al fet que els estudiants aprenguin.
  • ·         Transforma, perquè ofereix projectes oberts en els quals mestres/as i alumnes/as col·laboren amb científics/as professionals en actiu, per aprendre sobre IIR.


No hay comentarios:

Publicar un comentario